Skip to content

Πνευματική Καθοδήγηση & Διαλογισμός

Πνευματική Καθοδήγηση & Διαλογισμός

Spiritual Coaching & Meditation

Η υπηρεσία spiritual coaching and meditation προσφέρει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε στην προσωπική εσωτερική μας αναζήτηση και να αντιμετωπίσουμε τα όποια εμπόδια εμφανίζονται στο δρόμο μας. Εμπόδια που μπαίνουν, είτε από εμάς τους ίδιους, από τον ίδιο μας τον εαυτό, είτε από το περιβάλλον μας.

Μόνοι μας δυσκολευόμαστε, όχι γιατί δεν μπορούμε αλλά γιατί μαχόμαστε με άγνοια, με τα μάτια μας “κλειστά”. Συχνά μπλέκουμε σε επαναλήψεις και νοιώθουμε να γυρνάμε στο σημείο μηδέν. Ο δρόμος που μας εξελίσσει είναι πάντα ένας δύσκολος δρόμος.

Χρειαζόμαστε ένα πνευματικό σύμβουλο, μια έμπειρη φωνή να μας καθοδηγεί, πρώτον επειδή η προσωπικότητά μας, το εγώ μας, είναι ο ισχυρός μας αντίπαλος και δεύτερον επειδή στη ζωή μας, το εξωτερικό μας περιβάλλον και η καθημερινότητα βάζουν ‘τρικλοποδιές’ που μπορεί ακόμα και να ακυρώνουν τον προσανατολισμό και τα θέλω της ψυχής μας. 

 

Έτσι λοιπόν, για να ανταπεξέλθουμε στους στόχους της προσωπικής εσωτερικής μας εξέλιξης χρειαζόμαστε εκείνους που μπορούν να βοηθήσουν, είτε γιατί πέρασαν από τον δρόμο αυτό που εμείς τώρα βρισκόμαστε και ξέρουν να μας υποστηρίξουν, είτε γιατί βρίσκονται στον ίδιο δρόμο με εμάς και συμβαδίζουμε, συνοδοιπορούμε.

Πνευματική Καθοδήγηση & Διαλογισμός

Διαλογισμός

Ο διαλογισμός είναι ένα δυναμικό εργαλείο.


Προσφέρει στο προσωπικό ταξίδι του καθενός μας το άνοιγμα νέων οριζόντων, νέων επιπέδων νόησης και αίσθησης, νέων βιωμάτων για το ποιος είναι ο δρόμος μας, ποιος είναι ο εσώτερος εαυτός μας, ποιοι πραγματικά είμαστε. Η πραγματική αυτογνωσία φέρνει την πραγματική χαρά και αγάπη στην ζωή μας.

Το ταξίδι που ξεκινάει μέσω της εκπαίδευσης στο διαλογισμό είναι διαφορετικό για τον καθένα. Και αυτό είναι κάτι μαγικό.

Δεν είναι ένα εύκολο και γρήγορο ταξίδι. Ζητούνται δηλαδή τα ίδια στοιχεία που πρέπει να διαθέτουμε και όταν αποφασίζουμε να φτιάξουμε το σώμα μας, την φυσική μας κατάσταση και υγεία. Από εμάς και μόνο εμάς εξαρτάται. Χρειαζόμαστε υπομονή, πειθαρχία, πρόγραμμα και πίστη. Πίστη πρώτα σε εμάς του ίδιους και μετά στον οδηγό μας, σε αυτόν που μας στηρίζει να προχωρήσουμε μπροστά στον δρόμο που ανοίγεται.

Πρακτικές διαλογισμού

Δόμηση Ατομικού Ενεργειακού Καναλιού: (ατομικά – 1 άτομο)

Το ατομικό κανάλι είναι το πιο  βασικό εργαλείο που μας έχει δοθεί μέσω διαλογισμού.

Είναι ένας ενεργειακός αγωγός μέσα στον οποίο ενώνονται  το πνεύμα, η ψυχή μας, ο νους μας, τα συναισθήματά μας και οι φυσικές μας αισθήσεις. Δεδομένα δηλαδή της ύπαρξής μας που έχουν διαφορετικό δυναμικό. 

Γιατί να δομήσουμε το ατομικό μας κανάλι;

Αρχικά  για να διαχωρίσουμε τον εαυτό μας από το περιβάλλον με σκοπό να τον ανακαλύψουμε, να τον γνωρίσουμε και να τον επαναπροσδιορίσουμε σε νέες βάσεις. 

Σταδιακά, ξεχωρίζουμε ποιες  δυνάμεις δεχόμαστε από το περιβάλλον και ποιες δυνάμεις εμείς δίνουμε σε αυτό. Έτσι μαθαίνουμε να κόβουμε ενεργειακά, παλιούς και νέους προβληματικούς δεσμούς που μας εγκλωβίζουν. 

Τελικά γινόμαστε ένας διευρυμένος καθαρός αγωγός και δέκτης υπέροχων ενεργειών.

Ομαδικός διαλογισμός

Πρακτικές και καθοδήγηση διαλογισμού ομαδικά

ο νούς είναι το πάν, αυτό που σκέφτεσαι αυτό γίνεσαι
Βούδας
Όπως ένα κερί δεν μπορεί να καίει χωρίς φωτιά, έτσι και ο άνθρωπος δεν ζεί χωρίς πνευματική ζωή
Βούδας
563-483 π.χ.
Εκείνος που αγωνίζεται πολύ καιρό και δεν βλέπει πνευματική πρόοδο, έχει υπερηφάνεια και εγωισμό. Πνευματική πρόοδος υπάρχει εκεί που υπάρχει πολλή ταπείνωση.
Γέρων Παΐσιος
Αγιορείτης μοναχός και Άγιος
1924-1994
Η επιστήμη δεν είναι απλώς συμβατή με την πνευματικότητα, αλλά είναι μια τεράστια πηγή πνευματικότητας.
Καρλ Σαγκάν
Αμερικανός αστρονόμος
1934-1996

Online Sessions

Book FREE Trial

We know that getting back into fitness is tough! Let us help you achieve your weight boxing workouts.